Inmormantare Gratuita cu talonul de pensie!

servicii funerare gratuite cu talonul de pensie

NU doar GRATUIT!

Noi va dam chiar si bani INAPOI!

Veniti cu talonul de pensie, alegeti un sicriu sau un pachet funerar si noi va inapoiem diferenta PE LOC!

Exemplu: Daca alegeti un pachet funerar Clasic in valoare de 2329 de lei, noi va furnizam si acest pachet si va inapoiem si suma de 4460 lei PE LOC (diferenta dintre ajutorul de inmormantare si costul pachetului ales).


PE LOC banii inapoi de la ajutor de inmormantare pentru toata gama de servicii funerare!

In baza unui act de imputernicire acordat firmei noastre - semnat de un membru al familiei responsabil cu serviciile funerare - noi facem toate demersurile la CNPAS pentru incasarea ajutorului de inmormantare. Chiar daca acest lucru dureaza chiar si cateva saptamani, noi va punem la dispozitie PE LOC serviciile funerare alese, iar daca este cazul, va dam si diferenta INAPOI!

Va rugam sa aveti in vedere ca intocmirea si ridicarea de catre noi a ajutorului de inmormantare NU este gratuita, contravaloarea acestui serviciu fiind deja inclusa in pachetele funerare.

Ajutorul de Inmormantare 2024

Pentru anul 2024 statul Roman acorda un ajutor de inmormantare in valoare de 6789 lei.

Aceasta suma i se va deconta persoanei care face dovada ca a platit pentru cheltuielile de inmormantare. Ajutorul de inmormantare se deconteaza in intregime pentru decedatii pensionari sau persoane asigurate si doar jumatate pentru un membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului.

Pentru a va usura povara in aceste momente dificile, firma noastra se poate ocupa de toate demersurile necesare pentru obtinerea ajutorului de inmormantare, taxa acestui serviciu fiind inclusa in pachetele funerare.


ajutor de inmormantare

Daca doriti sa va ocupati dvs de intocmirea actelor si ridicarea ajutorului de inmormantare, va punem la dispozitie tot ce trebuie sa stiti pentru acest lucru:


Acte necesare pentru intocmirea dosarului de ajutor de inmormantare:

 • cerere tip pentru ajutor de inmormantare - o puteti downloada de la noi, completa si lista SAU o puteti scrie de mana
 • cupon pensie decedat
 • certificat de deces (original + copie)
 • acte din care sa rezulte cheltuielile de deces*
 • actul de identitate al solicitantului (original + copie)
 • dupa caz, certificatul de casatorie (original + copie) pentru sot / sotie, certificatul de nastere (original + copie) pentru fiu / fiica , actul care atesta calitatea de mostenitor, tutore, curator (original + copie).

* In cazul in care solicitantul nu are acte din care sa rezulte cheltuielile de deces, ajutorul de deces se poate achita persoanei indreptatite pe baza unei declaratii pe proprie raspundere ca a suportat cheltuielile ocazionate de inmormantare. In cuprinsul declaratiei se va mentiona in mod expres, faptul ca, persoana a luat cunostinta de prevederile art. 292 Cod Penal, respectiv: "declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art.145, in vederea producerii unor consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."


Unde se depune dosarul pentru ajutorul de inmormantare

Pentru cazul prezentat in care decedatul era fie pensionar, asigurat sau ruda a unei persoane asigurate - dosarul pentru obtinerea ajutorului de inmormantare se va depune la Casa Teritoriala / Sectoriala de Pensii.

Daca persoana decedata era in somaj, actele se vor depune la Agentia Teritoriala / Judeteana / Sectoriala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Daca persoana decedata era angajata, actele se duc angajatorului.


Care sunt persoanele ce pot solicita ajutorul de inmormantare:

In cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, beneficiaza de ajutor de inmormantare o singura persoana care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz:

 • sotul supravietuitor,
 • copilul,
 • parintele,
 • tutorele,
 • curatorul,
 • oricare persoana care face dovada cheltuielilor de inmormantare.

Dovada se poate face prin orice mijloc de proba admis de lege.


Pentru orice nelamuriri sau intrebari va rugam sa ne contactati prin telefon sau prin formularul din pagina de contact.

 • Inmormantare Gratuita
 • Sala Pregatire Decedati
 • Pomeni si Parastase